Een korte geschiedenis

Ik begon serieus met computers te werken toen ik ongeveer 6 jaar oud was. Ik maakte rond die tijd mijn eerste website.Niet veel later begon ik met JavaScript, wat me toestond een bepaalde hoeveelheid interactiviteit in mijn projecten te verwerken. Het duurde echter niet lang tot HTML en JavaScript niet meer voldoende waren, en ik meer flexibiliteit wilde hebben. Ik voegde de eerste echte programmeertaal toe, PHP.

Al dat web-gebaseerde spul was leuk, maar ik wou ook applicaties maken, dus begon ik aan Visual Basic 6. In 2007 begon ik mijn opleiding Informatica aan de universiteit, en schakelde over van windows naar Mandriva Linux. Van Visual Basic stapte ik over naar cross-platform C en C++. Later verwisselde ik weer van besturingssysteem en deze dagen gebruik ik Arch Linux.

Tijdens mijn studie was ik een van de oprichters van het bedrijf DDVTech, waar ik momenteel nog steeds als CTO werkzaam ben. De laatste tijd heb ik niet zo heel veel tijd meer voor andere projecten, maar ik krijg het toch voor elkaar er af en toe nog wat te doen. Ik probeer vooral open source te werken, maar af en toe moet ik daar een uitzondering op maken.

Kennis van programmeer- en opmaak (gerelateerde) talen:
Basic = Ik ken de basis en kan efficiënt werken in deze taal.
Solid = Goeie kennis, kan code optimaliseren, enzovoorts.
Advanced = Soms droom ik in deze taal.

HTMLAdvanced
JavaScriptAdvanced
JQueryAdvanced
C/C++Advanced
CSSAdvanced
PHPAdvanced
XMLSolid
JavaSolid
BashSolid
AssemblyBasic
TCLBasic
LuaBasic
Visual Basic 6Advanced